BM - OKF

 

ORFK

 

NAV

 

 

MOL

 

HVESZ

 

Volánpack

 

Veszélyes áru szállítási munkacsoport soron következő találkozója

"A Nemzeti Közlekedési Hatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében 2014. november 12-14 között Budapesten kerül megrendezésre a veszélyes áru szállítási munkacsoport soron következő találkozója. A rendezvényre 11 ország  (NL, LU, GR, NO, UK, SE, IE, IT, CZ, SK, MT) 16 képviselője regisztrált, további két ország pedig feltételesen jelezte részvételét az augusztus 10-ei határidőig.

A találkozó első napján az ADR 2015-ös változásai, a magyarországi veszélyes áru szállításokat ellenőrző hatóságok (Csuhay Marianna-Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) és a magyarországi biztonsági tanácsadók tevékenységének bemutatására (Nagy Zsolt-BTE) kerül sor. Adélutáni szekció az iparbiztonsági képzések mellett a közúti ellenőrzésekkel kapcsolatos esettanulmányokra, az ADR 1.3 fejezete szerinti képzésekre és egyéb kapcsolódó témákra (veszélyes hulladék, fertőző hulladékok, stb.) koncentrál.
A második nap a gyakorlaté, az M0 autóút Alacskai Pihenőhelynél komplex veszélyes áru ellenőrzésekre kerül sor- a mobil labor felszerelésének gyakorlati bemutatása, az egyes országok eszközeinek és eljárásainak bemutatásával.
A találkozó harmadik, zárónapjának első napirendi pontja a júniusi ECR-ADR workshop során elfogadott szeptemberi küldeménydarabos szállítmány ellenőrzések eredményeinek kiértékelése. Ezt, illetve az ADR ellenőrzésekkel kapcsolatos jövőbeni kezdeményezések egyeztetését követően az esemény lezárásaként kerül sor a 15. munkacsoport 97. ülésének összefoglalására, illetve az előző napon végzett közúti ellenőrzések tapasztalatainak kiértékelésére.

A találkozó közös ebéddel zárul."

Forrás: NKH

Elnökség

2014.08.04