BM - OKF

 

ORFK

 

NAV

 

 

MOL

 

HVESZ

 

Volánpack

 

1. EASA találkozó - Nagy sikerrel és komoly eredményekkel záródott a 2014.02.17-18-án Bonnban megrendezésre kerülő szakmai konzultáció.

A szervező, a német veszélyes áru biztonsági tanácsadókat tömörítő GGVD. Az összejövetelt Hubert Glock úr, a GGVD elnöke nyitotta meg, majd Norbert Müller úr, nemzetközi kapcsolatokért felelős szakértő vezette. 12 ország (D,IRL,GB,DK,NL,LUX,F,E,CH,CZ,PL,H) 15 egyesülete vett részt a konzultáción. Az első nap délelőtt a nemzeti szervezetek bemutatkozása, majd délután az országokban megjelenő tanácsadói rendszer összegzése volt napirenden. A második nap az E.A.S.A DG. tevékenységének újraindítása volt a konzultáció tárgya.

A Spanyolországban bejegyzett nemzetközi szervezettel kapcsolatban pl. az alábbiakról egyeztettünk: új székhely, célok, szolgáltatások, képviselet, honlap, stb. 3 munkabizottság alakult néhány számunkra kiemelten fontos szakmai kérdés kezelésére az alábbiak szerint:

- (1) éves jelentés, baleseti jelentés,

- (2) oktatás, /BTE részvétel!

- (3) LQ és IMDG kódex –el kapcsolatos

A rendezvény zárásakor megállapodás született arról, hogy a nemzetközi konzultációt 2014.09.29-30-án Luxemburgban, Weckerben folytatjuk.

A BTE elnökségének nevében külön köszönöm Páli Zsolt kollégánk lelkiismeretes közreműködését, amit egyesületünk képviseletében, mint nemzetközi kapcsolatokért felelős szakértő, Bonnban végzett.

Üdvözlettel:

Nagy Zsolt

Elnök

Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete

2014.02.20.