BM - OKF

 

ORFK

 

NAV

 

 

MOL

 

HVESZ

 

Volánpack

 

         

 Levelező lista

           

Örömmel látjuk Önt a BTE zártkörű levelező táborában. Reméljük ezzel a listával megkönnyítjük az Ön által írott, közérdekű levelek célba juttatását. Bízunk benne, hogy a jövőben könnyebben, gyorsabban (első kézből) jut hozzá a veszélyes áru biztonsági tanácsadói tevékenységhez szükséges információkhoz.

A lista indításánál azt tekintettük fontosnak, hogy az éterben és fejekben keringő nagyon sok hasznos információ minél több szakemberhez időben jusson el, a sok közérdekű eseményt naprakészen olvashassa mindenki. Célunk egy olyan levelező hálózat működtetése, ahol a különböző kapcsolódó témákról, rendeletekről, pályázatokról stb. a lehető leghamarabb tájékozódhatnak azok, akiknek az érdemben szól. Mi lehet fontos a lista tagságához?

Elsősorban: e zártkörű lista tagjai csak BTE tagok lehetnek.

Másodsorban: a rendszer íratlan, ám általunk mégis leírt szabályait minden listatagnak szigorúan be kell tartania, melyek az alábbiak:

1. Lehetőség szerint kerülni kell a csatolt fájlokat. Ezek vírusokat hordozhatnak. Ha ez nélkülözhetetlen (pl. térképek, fotók stb. esetén), a csatolt fájl méretének megjelölésével rá kell kérdezni, hogy ki tart erre igényt, és csak azoknak szabad elküldeni!

2. Sajnos nem mindenki tudja leveleit a korlátlan lehetőségekkel rendelkező munkahelyén megkapni, így ne terheljük feleslegesen mások otthoni telefonvonalát!

3. A lista használóinak száma vélhetően gyorsan fog gyarapodni. Soha sem tudhatjuk, hogy éppenséggel kik olvassák a leveleket. Ha nem akarunk magunknak kellemetlenséget, lehetőleg kerüljük a személyeskedéseket. Persze a nyílt dicséretekkel, köszönőlevelekkel más a helyzet!

4. Vicceknek, politikai megnyilatkozásoknak, egyéni célokat szolgáló reklámoknak, a listán helye nincs!

5. Kerüljük a vitákat! Azt az érintett felek közvetlenül - a levelező listán kívül - is meg tudják egymással "beszélni".

6. Kerüljük a durva, listára nem illő hangnemet!

7. Bárki, ha válaszolni kíván a listáról jött levélre, ne használja az automata válasz "reply" funkciót, ugyanis azt a levelet szintén a listára küldi, így azt is mindenki megkapja - vélhetően feleslegesen. Ezt a lehetőséget csak akkor használjuk, ha úgy érezzük valóban közérdekű az információ, amit küldeni szeretnénk. A feladó címét a levél tetején találhatjuk meg.

8. A lista moderátorának, kezelőinek módjában áll bárkinek az írási jogát időlegesen vagy véglegesen megvonni, ha ez indokolt.

9. A listára a lista gazdának küldött levéllel lehet felkerülni.

Címe: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

10. Levelet csak a listalakók kaphatnak és küldhetnek. Ha a rendszerre szeretne levelet küldeni, az alábbi címre írjon:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Ahhoz, hogy a többiek megkapják a leveleit elég csak erre a címre elküldeni, a rendszer automatikusan mindenki címére kipostázza azt.

11.A rendszerről ugyancsak a lista gazdának küldött levél által lehet leiratkozni.

12. Alapértelmezésben a leveleket e-mailenként küldi Önnek a rendszer. Ez azt jelenti, hogy amint üzenet érkezik a listára, az Önhöz is azonnal továbbítódik.

Ha bérelt vonalas, vagy egyéb állandó jellegű hálózati kapcsolattal rendelkezik, akkor zavaró is lehet, hogy folyamatosan érkeznek a levelek. Ekkor javasoljuk, hogy szintén keresse meg a listagazdát, aki kérésre beállítja azt, hogy a levelek összesítve, "napi egy e-mailben" jussanak el Önhöz.

13. Amennyiben a céges címre kéri leveleit és a tűzfal nem engedi át a leveleket, javasoljuk hogy egy gmail címet használjon.

Reméljük sok mindenkinek hasznára válik rendszerünk.

 

Üdvözlettel:

Kemka Pál

moderátor

+36 20 927 8777